info@matuzalem.hr

Uvjeti kupnje

UVJETI KUPNJE
Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama.

Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je GEA TRGOVINA d.o.o., Pierottijeva 6, Zagreb, OIB: 62916146970, MB: 01676369, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.
Sve su cijene izražene u kunama i uključuju PDV.

 

NARUČIVANJE
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

 

PLAĆANJE PUTEM WEB-SHOP
Kreditnom karticom - Naručene artikle platite jednostavno i sigurno jednom od kreditnih kartica: American Express, Mastercard ili Visa. Uslugu sigurnog Internet poslovanja nudi Globaldizajn d.o.o.

AmericanExpress50 MasterCard50 Visa50 ax_jamstvo mastercard_securecode verified_by_visa

 Pri plaćanju American Express karticom u vrijednosti narudžbe iznad 800,00 KN, moguće je izvršiti plaćanje na 1-3 rate.

DRUGI NAČINI PLAĆANJA
Uplate također možete izvršiti virmanskim nalogom (općom uplatnicom, internet bankarstvom sl.) na žiro račun IBAN HR36 2340 0091 1100 9542 0 Privredna banka Zagreb d.d. s naznakom "Uplata za Matuzalem web shop". Ukoliko ime uplatitelja na uplatnici nije istovjetno naručitelju, o tome nas obvezno obavijestite e-mailom na info@matuzalem.hr.

 

POTVRDA NARUDŽBE
Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

 

OTPREMA
Naručenu robu isporučujemo u roku od:
Hrvatska: 48 sati od narudžbe (osim subotom i nedjeljom)

 

Način isporuke:
Hrvatska: Otprema robe se vrši uslugama Hrvatske pošte i TisakPaket.

 

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 30 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od poštanske službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

 

Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u kom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.

 

POŠTARINA
Hrvatska: Troškovi poštarine su 20,00 KN za dostavu putem Hrvatske pošte, odnosno 15,00 KN putem TisakPaketa.

 

REKLAMACIJE
Ukoliko postoji nedostatak na proizvodu kupac ima pravo na reklamaciju u roku od 7 dana od primitka ispruke. Prije slanja potrebno je napisati pismeno obrazloženje o razlogu reklamacija na e-mail info@matuzalem.hr . Također proizvod zajedno sa obrazloženjem reklamacije pošaljite na adresu GEA TRGOVINA d.o.o., Pierottijeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska s naznakom za "web shop – reklamacije". Kada zaprimimo proizvod, slijedi postupak kontrole kvalitete kako bi se utvrdilo o kakvom je oštećenju riječ. Rok za rješavanje reklamacija je 15 radnih dana od zaprimanja proizvoda na reklamaciju.

 

PRIJAVA
Na neke naše internetske stranice mogu ući samo prijavljeni korisnici kojima se omogućuje, kad unesu osobne podatke, korištenje automatske (on-line) potpore tj. elektroničke usluge namijenjene kupnji. Suglasni ste da bilo kakve informacije koje ćete poslati, primjerice dokumente, na tim internetskim stranicama moraju biti cjeloviti i točni, da se nećete prijaviti ili pokušati pristupiti ovim internetskim stranicama pod imenom treće osobe ili da nećete preuzeti neprimjereno korisničko ime. Kako biste postali  registrirani korisnik ovih internetskih stranica, morate imati najmanje 18 godina.

Kod prijave na internetsku trgovinu posjetitelj dobiva korisničko ime koje je jednako adresi njegove elektroničke pošte, te lozinku koju sam izabire. Korisničko ime i lozinka nedvosmisleno se određuju i povezuju s posredovanim podacima. Pri registraciji posjetitelj potvrđuje da je obaviješten o općim uvjetima poslovanja internetske trgovine te da ih prihvaća.

Nakon registracije posjetitelj postaje korisnik i ostvaruje pravo kupnje.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
GEA TGOVINA d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne osnovne podatke o kupcima/korisnicima koju su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici GEA TRGOVINA d.o.o.  i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Više na Pravila o privatnosti

 

NEWSLETTER
Prilikom registracije na matuzalem web shop svaki korisnik se automatski prijavljuje na newsletter. Moguće je opozvati dolazak newslettera na način da kada se primi prvi newsletter stisnete na link - ovdje se odjavi sa newsletter-a.

 

OTKAZ
GEA TRGOVINA d.o.o. može vam, prema vlastitoj prosudbi, otkazati ili privremeno spriječiti pristup i uporabu ovih internetskih stranica bez upozorenja ili bilo kojeg razloga, posebice ako su prekršeni uvjeti i pravila uporabe ili je učinjeno nešto što GEA TRGOVINA d.o.o., prema vlastitoj prosudbi, ocjenjuje kao nezakonito, odnosno da šteti trećim osobama. U slučaju otkaza nećete više imati ovlasti za pristup dijelu internetske stranice za prijavljene korisnike i GEA TRGOVINA d.o.o. poduzet će sva potrebna sredstva, odnosno mjere za otkaz tih ovlasti.

 

ISKLJUČIVANJE JAMSTVA
Izričito izjavljujete da razumijete kako se treba koristiti ovim internetskim stranicama, odnosno bilo kojim sadržajem na njima isključivo na vlastitu odgovornost. Sadržaji i funkcionalnost tih internetskih stranica ponuđeni su vam »takvi kakvi jesu«, bez ikakvih drugih jamstava. Do mjere koju propisuje zakon ta su jamstva i uvjeti jedini i ne postoje nikakvi drugi, izrečeni  ili  drugačije sadržani, uključujući jamstva i uvjete u vezi  s pravnim pogreškama, pogodnostima za normalnu uporabu te pogodnostima za određene svrhe.

 

NAPOMENE
Zadržavamo pravo pogrešaka u opisima, cijeni ili fotografijama artikala.

GEA TRGOVINA d.o.o. zadržava pravo svakom trenutku izmijeniti ili dopuniti sadržaj Internet trgovine kao i Uvjete kupnje. Svaka promjena valjana je od trenutka kada je objavljena na internetskoj stranici ponuđača, osim ako nije drugačije odlučeno. Nastavite li se koristiti internetskom trgovinom i nakon što su objavljene promjene znači da se s njima slažete. Preporučujemo da povremeno pozorno pregledate trenutačne uvjete i pravila.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem kontakt forme.