info@matuzalem.hr

ANTIOKSIDANSI – Snaga zdravlja

U ponedjeljak, 31.10.2014. god. je u dvorani Restorana Les Ponts održano izuzetno zanimljivo predavanje uvažene gđe mag.pherm.  Mimi Vurdelja, nutricionistkine i farmakologa Hrvatskog olimpijskog odbora.

Slobodni radikali postaju sve veći i ozbiljniji protivnik u borbi za zdravlje našeg organizma i svjedoci smo porasta različitih bolesti, a karcinomi gotovo postaju epidemijskih razmjera
Plaćamo cijenu tehnološkog napretka i velike zagađenosti, posebno u hrani!
Osim iz hrane naš je organizam izložen napadu slobodnih radikala i iz zagađenog zraka i vode, kao posljedicu pušenja, prevelikog stresa te uslijed dugotrajnog korištenja lijekova ili teških bolesti (koje kao posljedicu imaju pojačano stvaranje slobodnih radikala).

Nakupljanje slobodnih radikala uzrokuje kiselost krvi, nastaju degenerativna oštećenja stanica, oštećuje se struktura DNA i ubrzava starenje.
Stručnjaci koji proučavaju učinak propadanja stanica i starenje, navode slobodne radikale kao glavne krivce za nastajanje brojnih kroničnih bolesti: autoimune bolesti, rak, ciroza jetre, multipla skleroza, Parkinsonova bolest, koronarne srčane bolesti, emfizem, dijabetes, poremećaj cirkulacije, reumatizam, artritis i sl.

U vrlo nadahnutom predavanju gđa. Vurdelja istaknula je brojne elelemnte u našem svakodnevnom životu koji stvaraju disbalans, ali i brojne koji nam pomažu u njegovom uspostavljanju, HOMEOSTAZU.

Izvanredna zaštita i pomoć u toj borbi svakako su ANTIOKSIDANSI. Oni su, kako ih gđa. Vurdelja naziva “gromobrani” koji hvataju slobodne radikale koji cirkučiraju u krvi te ih kemijski preoblikuju u nereaktivne spojeve.

Kao posebno učinkovit borac ističe se jedinstvena aktivna molekula Matuzalem®.
Matuzalem® nije samo flavonoid, koji je ekstrahiran iz fermentiranih listova zelenog čaja (Camellia sinensis). Dobiveni ekstrakt je podvrgnut patentiranom postupku, primjenom najmodernije tehnologije, te dobivene molekule imaju više puta snažnije djelovanje od izvornih.
Matuzalem® je snažan antioksidans jer ima sposobnost primanja i davanja elektrona, a pritom sam ostaje stabilan!
Uz neutraliziranje slobodnih radikala, Matuzalem® ima sposobnost i njihovog eliminiranja iz stanica što ga čini izvrsnim “čistačem” tijela, detoksikatorom.

Nakon predavanja mogao se čuti i velik broj vrlo interesantnih pitanja oko doziranja, preporuka i samog djelovanja tvari na koje je gđa. Vurdelja spremno dala vrlo konkretne odgovore i savjete.

Samom predavanju je prisustvovao priličan broj liječnika i ljekarnika, ali i neke poznate osobe iz javnog života.
Iskreno se veselimo nekom sljedećem druženju i novim temama.

Comments are closed.